1

torstai 17. huhtikuuta 2014

Tee-se-itse-nainen

Varastossa pisti silmään vanha sitteri. Ollaan saatu se käytettynä esikoiselle viisi vuotta sitten. Se on kahdella lapsella ollut kovasti käytössä ja sitten vähän kärsinyt. Kankaat ovat kulahtaneet ja pikkasen rauna repsottaa.


 Iski sitten idea: Mitä jos kokeilisi ommella tuohon uuden päällisen?
Kun ompelutaidot on sitä luokkaa, että verhot ovat lähinnä vaikein onnistuntu asia, on lähtökohdat vallan epäilyttävät. Mutta syksyyn on aikaa, eli jos menee pieleen, ehtii hommata kokonaan uuden sitterin. Ei muuta kuin tuumasta toimeen.

Kaavoja en ruvennut tekemään, vaan käytin tuota vanhaa pehmustetta mallina.


Pohjakangas, päällimmäinen kangas ja välikangas, mihin tulee pehmusteet ja kangas "lippaa" varten. Tuolla lipalla kiinnitetään tuo koko systeemi kehikkoon. Toiseenkin päähän tulee vastaava lippa. Ja kuten kuvasta näkyy, onnistuin leikkaamaan tuohn yhteen palaseen liian pienet saumavarat, ja kun sen tajusin, niin kyllä otti päästä. Etenkin kun tuota kangasta ei tuon enempää ollut. Löytyi kuitenkin sitten toista tarkoitukseen kelpaavaa kangasta.


Keskimmäiseen osaan leikoin palaset vanua ja ompelin kiinni. Sitten tämä osa etukappaleeseen kiinni.


Etukappaletta koristelin vähän tähdillä. Tässä vaiheessa työ imaisi niin mukaansa, että kamera jäi.


Lopputuloksessa on vielä pikkasen fiksaamisen varaa, mutta ei tämä aivan pieleen mennyt.


Hihnoihin uusiokäytin miehen vanhat, rikkinäiset farkut. vielä pitäisi keksiä, miten tuon hihnan saa myös tuosesta reunasta kiinni...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti